Kennel Cuxess

                                        Dvärgschnauzer peppar/salt & svart /silver

 

 

 

 

 

Om mig

 

Nyheter

 

Hundarna

 

Valpar

 

Galleri

 

Gästbok

 

Länkar

 

Kontakt

 

Hem

 

 

Lite om mig


Har haft hundar sedan början på sjuttiotalet såsom dvärgpudel, storpudel, irländsk setter, collie och airedaleterrier i nämnd ordning.
Som synes har jag inte varit konsekvent i mitt val av hundar, man kan nog säga att de har varit slumpmässigt valda, dock inte desto mindre älskade.

 

Efter ett väl genomtänkt val kom så vår första dvärgschnauzer, Rutans Smilla till familjen 2003. Hon uppfyllde de kriterier vi hade. Vi ville ha en hund i en bekväm storlek , en hund man kunde ta med sig överallt, som gillade att gå i skog, åka med i kajakerna m.m. Ja, kort sagt en sportig, smart och snygg allroundhund. Om den sen inte fällde, så var ju detta bara ytterligare en fördel.

Sedan 2003 har familjen utökats med ytterligare två dvärgschnauzrar, Tindra( Motown´s Lucky Lips) kom 2004 och Chessie (Prazzlas Enjoy The Light) kom till oss 2007.

 

I mars 2007 godkände FCI kennelnamnet Cuxess. Med SKK:s grundregler för hunduppfödning och dvärgschnauzerns rasbeskrivning som min bibel finns alla förutsättningar för att valpar från kenneln skall bli till den glädje för sina familjer som det är tänkt. 

 

   

 

 

 

Copyright © Pia Sörensson kennel Cuxess